dissabte, 22 de gener del 2011

Tortugues Lleopard: Morfologia, hàbitat i alimentació.


Tortugues Lleopard

Nom científic : Geochelone pardalis família testudinidae

Les tortugues lleopard son originaries d’Àfrica. Les podem trobar a la zona d’Etiòpia, Somàlia fins arribar a quasi a Sud Àfrica. És a dir que ens trobem amb uns animals acostumats a viure en climes tropicals on la temperatura durant l’any no pateix moltes variacions, problema que ens trobarem en climes mediterranis amb hiverns més freds.
Per explicar-vos una mica com son i com cuidar unes tortugues lleopard intentarem desglossar en els següents punts:
Morfologia, hàbitat i alimentació.

MORFOLOGIA:
Són una espècia que tal com el seu nom indica tenen una closca arrodonida de color groc amb taques de color marron ideal per camuflar-se en zona semi desertes.

HABITAT:
Aquesta classe de tortugues necessiten molt d’espai per caminar i moure’s, és a dir, hauríem de tenir-les en un espaí o jardí de uns dos metres quadrats per parella.
Per la temperatura recordeu que podem tenir-les en llibertat pel jardí durant l’estiu i fins que les temperatures no baixin més de uns 15 graus durant les nits. Aleshores els hi prepararem un espai interior amb bombetes infrarojos i llum UVB per ajudar a la seva closca. Aquest espaí d’hivern haurà de tenir sempre un lloc amb aigua neta. (Segurament l’haurem de canviar cada dia perquè normalment defequen dins de l’aigua.)

ALIMENTACIÓ:
Els hi encanta el verd. Com més variada sigui la dieta millor. Degut al ràpid creixement és aconsellable afegir complements de calç a la seva alimentació.
Nosaltres us recomanem donar a les tortugues: enciam, escarola, dent de lleó, figues de moro, carbasses, meló, males herbes, grama fina bermudez (gespa)...
Recordeu que les fruites i fruits dolços molta atenció els hi pot provocar problemes de digestió greus, només en moments especials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada